Paranormale kinderen

met Geen reacties

Paranormale kinderen

Het is de eerste keer dat ik daar zo open over ga schrijven. Wat doen we daar toch ongelofelijk ingewikkeld over. En ik dus ook 🙂

We geloven het wel, zijn zelfs wel nieuwsgierig, gaan misschien zelfs wel een keer naar een paranormaal beurs, maar verder… is het een grijs gebied. En zoals ik weet een zeer kleurrijk gebied! Mooier dan we ons kunnen voorstellen!

Bewustwording

En dat is precies waar dit begint! Meestal gaan we pas met het ontwikkelen van onze intuïtie en mediumschap als we al in ons werkzame leven zijn aangekomen en op zoek naar meer. We gaan ons persoonlijk ontwikkelen, op zoek naar zingeving, het verruimen van ons perspectief, werken aan bewustwording.

Gek eigenlijk, want als kind, hebben we al deze informatie al bij ons. Al deze mogelijkheden. We worden nog niet beperkt door onze gedachtes, of door angsten om gek gevonden te worden. We staan open, open om de wereld binnen te treden, de wereld te ontvangen en alle nieuwe kennis te verbinden met de kennis die we meenemen als we naar de aarde komen. De kennis en het potentieel van de ziel.

Fantasie

En als er dan een kind is zoals ik, met een rijke fantasie, dan vinden we dat heel leuk als ze jong zijn. Als kinderen er echter volhardend in zijn, weten we niet zo goed hoe hiermee om te gaan. We geven onbedoeld boodschappen als, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg en laten een kind verdwaasd achter. Als kinderen dan ook nog zeggen dat de wereld niet klopt, ze het nu van school of een bepaald vak niet zien en zelfs dat volwassenen soms niet eerlijk zijn. Niet eerlijk over hun verlangens, hun gevoelens. Dan vinden we dat soms zelfs vervelend worden. We worden misschien zelfs boos of voelen onze eigen machteloosheid, want we weten het niet (meer). En als we dat niet uitspreken, voelen kinderen dat en weten dat. En toch geven wij, ook ik soms, de boodschap dat hun gevoel, hun intuïtie niet klopt.

Beschermen of bevestigen

En er zijn tal van redenen die wij voor onszelf legitimeren om dit zo aan te pakken: het zijn nog kinderen, die hoeven we niet lastig te vallen met onze sores. Wat mooi van ons. Maar zou het niet eerlijker zijn, ook naar onszelf, om wel eerlijk voor onze gevoelens uit te komen? Of om gewoon te zeggen dat we het niet weten, het antwoord niet kennen. Natuurlijk hoeven we kinderen niet te belasten en niet alles uit te leggen, maar we kunnen ze wel bevestigen in hun gevoel en dat is nu juist zo belangrijk! Het opent deuren om samen weer te onderzoeken en die wondere wereld weer toe te laten, bespreekbaar te maken en dichterbij te halen.

Contact

Voor mediumschap of verbinding met de ongeziene wereld is je voorstellingsvermogen of fantasie de poort naar een hoger bewustzijn. Het is de sleutel tot de ziel, naar contact met onze gidsen en onze overleden diebaren. Naarmate we ouder, zogenaamd volwassen en vooral serieuzer worden, vergeten we hoe het was om jezelf te verliezen in je fantasie. Hoe fijn het was om je verbonden te voelen met alles en iedereen. Dit staat zelfs beschreven in de ontwikkelingspsychologie: voor een baby is er nog geen onderscheid tussen zichzelf en de ander of tussen zichzelf en de wereld.

Masterplan

Naarmate we opgroeien ontwikkelen we onze persoonlijkheid, ons eigen verhaal. Het is niet wie we zijn. Dat is de reden dat we ons vroeg of laat toch allemaal wel eens afvragen of dit het nou is? En op zoek gaan naar zingeving en voldoening. En dat kan voor iedereen anders zijn, omdat we allemaal ons eigen Masterplan hebben. Zelf gekozen overigens. 🙂

Kinderen

Zou het dan niet fijn zijn om eens te luisteren naar onze kinderen die ons dat precies kunnen vertellen? Wat hun Masterplan is en wat ze daarvoor nodig hebben. Laten we even loslaten wat er moet van school en maatschappij en luisteren naar wat het kind nodig heeft? Omdat zij weten waarvoor ze hier naartoe zijn gekomen. En nog in diepe verbinding staan met de bron, met hun helpers? Natuurlijk is school en onderwijs goed, maar laten we niet vergeten dat de wereld en het universum veel weidser is dan alleen dat.

Bewuste volwassene of eenheidsworst

Zijn we het niet verplicht aan deze kinderen om ze niet te vertellen dat dat fantasie is, maar om ze te helpen om deze verbinding, die zoveel richting geeft in je leven, in stand te houden? We hebben als ouders de taak om onze kinderen te helpen opgroeien tot (zelf)bewuste volwassenen. Daar ligt misschien nog wel een extra taak als het gaat om hun hogere bewustzijn. Zullen we kinderen niet alleen kennis bijbrengen en allemaal hetzelfde toetsen, maar daarnaast ook helpen om deze kennis te gebruiken om hun ware potentieel te manifesteren en hun levensdoel na te streven?

Zodat we ze niet verward achterlaten als ze allemaal dezelfde basis hebben om in één van de standaard profielen te passen, maar ze hebben uitgerust met de kennis en vaardigheid om te vertrouwen op hun zuivere intuïtie. Deze misschien zelfs nog te versterken. Ze hebben vaak niet voor niets een ijzersterke wil, omdat het tijd is dat we naar ze gaan luisteren. Zodat ook intuïtie en paranormale gaven als een talent gewaardeerd worden. Een talent waar ze hun hele leven plezier aan beleven en ze niet, als ze dan volwassen en wereldwijs zijn, op zoek moeten naar wie ze ook alweer zijn en waar hun hart echt van gaat zingen. Laten we vertrouwen op hun Eigen-wijsheid!

Marjan (S)elves

Met Marjan (S)elves wil ik een plek bieden voor al die kinderen die zich onbegrepen voelen. En die ook niet begrijpen dat wij niet (meer) zien, horen en voelen wat zij nog wel zien, horen en voelen. Ik heb weer geleerd wat ik vroeger al kon, met dank aan zeer dierbare leraren in mijn leven, waaronder niet in de laatste plaats mijn eigen kinderen. Het is mijn zielsverlangen om nu een leraar voor die kinderen te kunnen zijn, die zijn zoals ik ooit was. Om samen te spelen met de ongeziene wereld en deze werelden te verbinden om weer een beetje magie te creëren!

❤ Marjan

Volg Marjan:

Pedagoog & Levenscounselor

Ik ben Levenscounselor en pedagoog en trotse moeder van twee prachtige hoog gevoelige kinderen. Ik ben zelf hoog gevoelig en maak gebruik van intuïtie en contact met de ongeziene wereld om deze wereld te verbinden met de ongeziene wereld | Mijn kernwaarden: aandachtig zijn, bewust en eerlijk zijn naar jezelf en naar je kind, grenzen stellen en consequent zijn, zodat je aan de andere kant er onvoorwaardelijk voor elkaar kan zijn. En niet in de laatste plaats om nieuwsgierig te zijn en je te verwonderen, want dan alleen worden wonderen zichtbaar.

Recente berichten van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *