Coaching voor kinderen

Kinderen in deze tijd krijgen enorm veel op zich afgevuurd en dat ook nog eens in een razend tempo. Je moet naar school, vriendjes maken, naar je sport of kinderclubje. Als ze jong zijn en een hele dag naar de kinderopvang zijn geweest of een hele dag naar school, maakt dat enorm veel indruk. En of het nu een leuke, drukke of minder leuke dag is geweest; het zijn allemaal prikkels.

De hele dag worden wij blootgesteld aan prikkels, en deze gaan door het filter waarmee wij de wereld bekijken. Voor hoog sensitieve en prikkelgevoelige kinderen kan dit enorm overweldigend zijn. Ze voelen zich moe, zijn snel afgeleid, eten en drinken slecht, hebben slaapproblemen of voelen zich verdrietig en onbegrepen.

Veel hoog sensitieve en gevoelige kinderen kunnen ook faalangstig zijn (door perfectionisme) en een laag gevoel van eigenwaarde hebben. Ze voelen zich anders en omdat zij graag observeren vallen zij soms letterlijk buiten de groep. Het is de kunst van leven met prikkelverwerking op een dieper niveau.

Hoe ga je daarmee om met prikkels?

Hoe kom je tot rust?

Hoe voorkom je dat je overweldigd of overprikkeld raakt?

Hoe laat je prikkels minder binnenkomen?

Hoe maak je onderscheid tussen verschillende prikkels?

Hoe herken je wat van jou is?

Omdat geen kind hetzelfde is, is ook geen coachtraject hetzelfde. Ik maak gebruik van mijn eigen gevoeligheid en werk intuïtief. Ik laat mij leiden door wat op dat moment aandacht nodig heeft. Mijn ervaring is, dat als er iets heel heftigs is gebeurd, het weinig zin heeft om door te willen gaan met een ingeslagen weg als hetgeen wat nu opborrelt geen aandacht krijgt.

Samen met jullie als ouders en jullie kind kijk ik wat past en fijn en leuk voelt. Op die manier planten we zaadjes zodat jullie kind kan opbloeien tot wie hij of zij werkelijk is en kan zijn, en niet hoe hij of zij zou moeten zijn.

 

Neem contact op